Fil Garden -
contact@filgarden.ro

Gazon rulou – solutia optima pentru a avea rapid gradina visurilor tale

Home » Gazon rulou – solutia optima pentru a avea rapid gradina visurilor tale

Gazon rulou - solutia optima pentru a avea rapid gradina visurilor tale

Visezi la un gazon verde, luxuriant, exact ca in filme, unde sa amenajezi un spatiu de relaxare superb pentru tine, familie si prieteni sau un loc de joaca pentru copii? Montarea de gazon rulou este solutia cea mai rapida si mai avantajoasa!

Oferim servicii profesionale in amenajarea peisagistica si montare gazon rulou natural de cea mai buna calitate.

Rulou gazon natural - beneficii

Pe langa faptul ca necesita mai putina irigare si ingrijire si reduce eroziunea solului, poluarea fonica si caldura, montarea de rulouri de gazon natural iti ofera si alte beneficii notabile:

Rulou gazon natural - beneficii

Vrei sa ai in cel mai scurt timp peluza de vis? Contacteaza-ne pentru o cerere de oferta si mai multe informatii despre montaj gazon rulou natural!

Montare gazon rulou - de ce sa apelezi la FilGarden.ro

FilGarden ofera servicii premium de calitate in amenajari peisagistice si montare gazon rulou natural. Iata ce ne recomanda ca fiind partenerul cel mai potrivit pentru tine!

Montare gazon rulou

Nu mai astepta luni intregi pentru ca peluza ta sa fie verde si luxurianta! Cheama-ne sa iti instalam rulori gazon natural si vei avea o curte de vis in doar cateva ore!

Montaj gazon de tip rulou sau placi

Montajul rulourilor de gazon este metoda cea mai simpla de gazonare a unei suprafete. Rulourile de gazon se decoperteaza si se monteaza in aproape orice perioada a anului, daca pamantul nu este foarte inghetat.

Realizarea gazonului prin placare incepe prin alegerea locului. La montarea unui gazon prin placare trebuie avuta in vedere distanta fata de locul livrarii, caile de acces, cantitatea de apa disponibila si calitatea acesteia. De asemenea se va tine cont de tipul de sol si de cerintele pentru pregatirea acestuia.

Cand se incepe montarea gazonului din placi, primele se vor pune astfel incat sa urmareasca o margine dreapta, iar asezarea lor se face pe principiul „caramizilor”, astfel incat sa nu se intalneasca in linie continua. Placile sau rulourile trebuie asezate astfel incat sa nu ramana niciun fel de spatiu intre ele. Dupa instalare se tavalugeste suprafata, pentru fixarea radacinilor, urmate de o irigare intensa cu circa 10-15 l / mp de apa in 24 de ore.

Montaj gazon de tip rulou sau placi

Pregatirea terenului pentru gazon rulou

Pregatirea terenului pentru gazonul rulou se face ca si pentru gazonul semanat. Solul trebuie curatat, erbicidat, nivelat si maruntit foarte bine. Un teren prelucrat necorespunzator determina o recoltare defectuoasa a placilor sau rulourilor de gazon.

Prin urmare, sunt necesare mai multe etape tehnologice: curatarea terenului, indepartarea pietrelor si a altor impuritati, nivelarea, pregatirea solului, instalarea drenajului si a sistemului de irigare, pregatirea cailor de acces si tratarea solului.

Depozitarea rulourilor si a placilor de gazon

Pentru ca gazonul de placare este un produs perisabil, ferma de producere a acestuia trebuie sa fie la maxim 300 km fata de locul amplasarii. Livrarea acestui gazon se face sub forma de rulouri sau de placi. Acestea pot fi stocate pana la 72 ore, dar este preferabil sa nu fie tinute mai mult de 24 ore, mai ales in timpul verilor cu temperaturi ridicate. Pastrarea se face in locuri umbrite.

Visezi sa ai un gazon verde imediat? FilGarden poate veni in cel mai scurt timp pentru a instala gazon rulou natural la preturi rezonabile!

Intretinere si refacere gazon rulou

Covorul vegetal al gazonului are o durata de utilizare limitata in timp. Durata de folosire depinde de caracteristicile terenului si ale speciilor, modul de folosire si intretinere. Dupa o perioada de timp, covorul vegetal incepe sa se rareasca, aparand goluri care, partial, vor fi acoperite de muschi sau specii de plante nedorite din punct de vedere estetic. In asemenea conditii, covorul vegetal nu-si mai indeplineste rolul pentru care a fost creat si se impune refacerea lui.

Exista trei posibilitati de refacere a gazonului rulou:

Intretinere si refacere gazon rulou

Fertilizarea rulourilor de gazon

Tratamentele propuse sunt de fertilizare si prevenire. Bolile (ciuperci, bacterii etc.) si daunatorii (nematozi etc.) se vor trata in functie de fiecare caz de contaminare in parte. Denumirea comerciala a produselor poate fi diferita.

 • POST MONTAJ 24 ORE – Este recomandat pentru stimularea inradacinarii rapide si se va realiza cu Razormin sau revital 10 ml/ 10 litri H2O=250 mp. Preventiv impotriva bolilor se poate folosi Topsin + Tillt 10 ml/ 10 litri H2O = 250 mp.
 • FERTILIZARE DE PRIMAVARA (februarie – inclusiv mai) – Se va face fertilizare cu preponderenta Azot NPK 30-40 gr/mp (25.03.05 – 3 mg). Prima tundere se va realiza in maximum 5 zile post montaj. Primavara este recomandata tunderea de 2 ori pe saptamana la intervale de 3-4 zile intre tunderi.
 • FERTILIZARE DE VARA – Se face cu ingrasaminte complexe granulate NPK (16.16.16) sau (20.20.0) – 30 kg/hectar sau conform instructiunilor.

Suprainsamantarea rulourilor de gazon

Suprainsamantarea se poate efectua pe toata suprafata sau numai in zonele cu gazon de calitate inferioara, dupa o prelucrare riguroasa a terenului din portiunile deteriorate, fertilizare echilibrata si irigare corespunzatoare.

Controlul bolilor si daunatorilor gazonului

Controlul bolilor si daunatorilor gazonului se va realiza cu: 

 • Fungicid Previcur Energy / similar 1,5 litri/hectar sau conform instructiunilor
 • Insecticid pentru daunatori: Sintogrill/ similar 5 kg/ hectar sau conform instructiunilor
 • Fungicid: Zamir sau Duet Ultra sau Allert 1 litru/ hectar sau conform instructiunilor

La 15 zile, vara, se va aplica tratament fitosanitar preventiv cu unul din urmatoarele fungicide: 

 • Amistal extra/ Allert/
 • Folicur Solo 1 litru/ hectar sau conform instructiunilor.
Gazon rulou - solutia optima pentru a avea rapid gradina visurilor tale

Gazon rulou pret mp

Pentru a afla cat costa metrul patrat de gazon rulou, ne poti solicita o oferta aici. Daca este necesar, ne deplasam gratuit la tine pentru a evalua situatia in teren si a face un calcul cat mai riguros. Indiferent de volumul lucrarii, pretul este rezonabil si reflecta calitatea rulourilor de gazon si, daca doresti sa ne ocupam noi si de montaj, al manoperei.

Vrei o gradina mai verde decat a vecinului? Alege sa montezi rulouri de gazon si contacteaza-ne pentru oferta cea mai buna!

Rulou gazon - intrebari frecvente

Gazon rulou - solutia optima pentru a avea rapid gradina visurilor tale

Ce trebuie sa fac imediat dupa montarea rulourilor de gazon natural?

La finalul instalarii se incepe udarea gazonului proaspat instalat. Udarea este recomandata si in timpul montajului daca este o zi caniculara de vara iar cantitatea de gazon pe care trebuie sa o montezi este mare si timpul scurs de la montarea primei role pana la finalizarea montarii este mai mare de 2-3 ore.

Primele zece zile dupa instalarea unor rulouri gazon sunt critice. In aceasta perioada se uda de 2-3 ori pe zi, cu circa 10-15 l / mp de apa in 24 de ore. Ulterior, udarile se stabilesc in functie de necesitate. Fertilizarea se face la 7-14 zile de la instalare, cu 5 kg/100 m2, urmata de o irigare. Atat tunderea, cat si celelalte lucrari se fac ca si la oricare alt tip de gazon. In lunile calduroase – tunderea se face la 7-10 zile dupa instalare.

Cum se intretin rulourile de gazon natural?

Dupa montaj, gazonul se va tavalugi, dupa irigare abundenta. Suprafata gazonata va fi irigata cu circa 5 L/m2/zi in perioada calda, de preferat cu sistem automat de irigatii.

Tunderea se va face minim o data pe saptamana, in perioada calda, la 3+5 cm inaltime. Orice problema trebuie tratata imediat dupa aparitie. Portiunile afectate pot fi inlocuite tot cu rulouri de gazon.

Cum se intretin rulourile de gazon natural

Care sunt etapele montajului gazonului rulou sau prin placare?

Instalarea se face in mai multe etape:

 • Analiza solului care urmeaza sa fie placat cu gazon;
 • Nivelarea si mobilizarea solului (10 cm);
 • Fertilizarea de baza si amendarea, in functie de caracteristicile solului (20 kg/100 m2);
 • Efectuarea unei erbicidari, daca este cazul;
 • Tasarea solului prin tavalugire;
 • Irigarea – inainte de aplicarea rulourilor de gazon se iriga astfel incat sa se asigure o umiditate adecvata la nivelul radacinilor.

Care este perioada optima de reinsamantare a rulourilor de gazon?

Pentru a putea umecta solul peste 6-10 cm adancime, perioada optima de suprainsamantare este primavara devreme, atunci cand solul nu este zvantat in totalitate.

De asemenea, se poate realiza la inceputul toamnei, cand se imprima in sol desenul cauciucului de la tractor, dar pamantul nu se lipeste de cauciuc.

Cand se pot monta rulourile de gazon?

Temperatura solului trebuie sa fie scazuta. Montarea se face presand usor marginile rulourilor unele in altele. Este bine de stiut ca ruloul de gazon se poate monta in orice perioada a anului, chiar si iarna daca vremea este blanda sau daca suprafata pe care se doreste a se monta ruloul de gazon a fost pregatita inaintea inghetarii acesteia.

Ruloul de gazon se poate monta chiar si pe un sol inghetat, cu conditia ca acesta sa fie tinut sub o copertina sau in masina de transport inainte de montajul acestuia, pentru ca rolele sa fie dezghetate si sa nu se rupa la manipulare.

Cum ar trebui sa depozitez rulourile de gazon daca ajung la mine inaintea echipei de instalare?

Daca montarea gazonului se face primavara, vara sau toamna, la sosirea gazonului rulou este foarte importanta depozitarea acestuia, recomandat cat mai aproape de zona care urmeaza a fi amenajata.

Astfel, se va scurta timpul de montare care se incearca a fi demarata imediat dupa livrarea gazonului. Daca montarea gazonului este amanata din diverse motive, incearca sa protejezi gazonul rulou, depozitandu-l intr-o zona umbrita sau acoperindu-l cu o copertina, patura sau carton.

Pot monta si singur rulourile de gazon?

Sigur ca da, mai ales daca ai experienta si ai mai facut acest lucru! Este important sa ai terenul pregatit si sa plasezi comanda pentru livrarea gazonului doar cand ai finalizat toate etapele pregatirii acestuia. Tehnica de montare a gazonului nu este foarte dificila, dar iti recomandam sa ai grija sa nu incaleci/suprapui rolele. De asemenea, doua role alaturate trebuie stranse cat mai bine una in cealalta.

Aseaza primul sir de role pe langa o margine dreapta. De obicei se incepe cu capatul cel mai apropiat de locul de depozitare al gazonului. Daca folosesti roaba si ai de trecut fie peste pamantul proaspat pregatit, fie peste rolele deja montate, recomandam folosirea unor scanduri late pentru a trece cu roaba.

Se pot monta si iarna role de gazon?

Da, rolele de gazon se pot monta in orice perioada a anului, chiar si iarna daca vremea este blanda sau daca suprafata pe care se doreste a se monta ruloul de gazon a fost pregatita inaintea inghetarii acesteia.

Ce dimensiune au rolele de gazon?

Rolele de gazon sunt dimensionate in general 250cm x 40cm si se monteaza in sir, una dupa alta. Trebuie avuta foarte mare grija la imbinarea acestora atat pe lungime, cat si pe latime, astflel incat gazonul sa para un tot unitar la finalul amenajarii.

Rolele de gazon au ajuns si vreau sa le desfac. La ce ar trebui sa fiu atent?

Avand in vedere faptul ca rolele de gazon se uda in momentul decopertarii de la parcela de productie, cand sunt desfasurate, soarele poate evapora rapid apa din acestea.

De aceea, in timpul montajului recomandam realizarea unor operatiuni de valurire / adunare / strangere a rulourilor si apoi calcarea usoara a acestora pentru a nu favoriza aparitia spatiilor intre role, in special pe partea scurta de 40 cm.

Vrei o peluza superba? Contacteaza-ne pentru o oferta de rulouri gazon!

Daca ai nevoie de mai multe detalii, ai intrebari in plus sau vrei o oferta pentru rulouri gazon, ne poti suna la numarul 0764.141.444 sau ne poti trimite un email la adresa contact@filgarden.ro. O alta varianta ar fi sa ne trimiti un mesaj folosind formularul de contact de aici.

Gradina ta poate fi verde si frumoasa in cel mai scurt timp cu rulorile de gazon montate de FilGarden. Lasa profesionistii sa se ocupe de tot si tu doar pregateste-te pentru relaxare! Iti putem face o oferta avantajoasa si venim in cel mai scurt timp la tine sa montam gazonul pe care il doresti!

Peluza ta poate fi verde si luxurianta ca in filme! Cere si tu o oferta pentru rulouri de gazon de la FilGarden! Nu te va costa nimic!

X