Fil Garden -
contact@filgarden.ro

Sistem irigare gazon

Home » Sistem irigare gazon

Sistem irigare gazon - Investitia care iti va mentine gazonul proaspat, iar gradina infloritoare

Vrei sa te bucuri mereu de un gazon verde si sanatos si de o gradina plina de flori fara sa iti mai faci griji cu udarea regulata, cantitatea de apa necesara si chiar si cu consumul inregistrat? Investeste intr-un sistem de irigare gazon proiectat si instalat de noi! Realizam proiectarea si instalarea de sisteme de irigare de inalta calitate pentru gazon si gradini.

Sistem irigare gazon - beneficii si avantaje

Datorita udarii controlate printr-un sistem de irigare gazon realizat de FilGarden, cantitatea de apa potrivita este livrata la momentul potrivit. Astfel, esti degrevat de grija udarii regulate si te vei bucura constant de un gazon verde si sanatos. Iar beneficiile nu se opresc aici:

Sistem irigare gazon - beneficii si avantaje

Apeleaza la FilGarden.ro pentru instalare sistem irigare gradina si te vei bucura permanent de un gazon verde si sanatos, facand economie de apa, dar si de timp!

Sistem irigare gazon - de ce sa apelezi la FilGarden.ro

Suntem o echipa cu experienta in proiectarea, instalarea si intretinerea sistemelor de irigare gazon. Noi ne vom ocupa de toate operatiunile si vom adapta si personaliza sistemul pentru a satisface perfect necesitatile si cerintele peluzei tale. Pe langa profesionalism si pasiune pentru ceea ce facem, le oferim clientilor nostri si:

Sistem irigare gazon

Pastreaza-ti gazonul verde si frumos tot timpul anului instaland un sistem de irigatie gazon de calitate! Contacteza-ne pentru a-ti face gratuit o evaluare a locatiei si o estimare a costurilor!

Sisteme irigare gazon automat - o investitie inspirata pentru gradina ta

Sisteme irigare gazon automat

Gazonul din curtea ta merita sa fie verde si sanatos si, pentru acest lucru, are nevoie de udare regulata, iar un sistem de irigare automat este o idee excelenta. Astfel, nu doar ca nu mai trebuie sa aloci timp pentru udarea manuala, dar poti si sa pleci linistit in concediu.

Cu un sistem automat de irigatie udarea devine mult mai usoara si mai eficienta, iarba, florile, arbustii si copacii cresc mult mai bine iar gradina ta va inflori.

Rezultatele vor fi vizibile in doar cateva zile si te vei felicita pentru investitie.

Proiectare sistem irigatii gazon

Daca te-ai saturat de iarba uscata din fata casei si nu ai timp sa uzi regulat gradina, te putem ajuta cu proiectarea unui sistem de irigatii gazon personalizat optim. Ne deplasam gratuit la tine pentru a evalua situatia in teren si a-ti face o oferta. Suntem gata sa venim pentru ca gazonul tau sa nu mai aiba de suferit!

Instalare irigatie gazon

Dupa evaluarea locatiei si realizarea proiectului, daca vei fi de acord cu costurile ne vom apuca imediat de treaba. Noi ne vom ocupa de instalare irigatie gazon si vom folosi numai materiale de calitate pe care stim ca ne putem baza. Suntem gata sa iti oferim garantie pentru lucrare si avem pregatite si cateva pachete avantajoase de intretinere si mentenanta.

Sistem irigare gazon subteran

Pentru a avea o gradina frumoasa in care florile infloresc tot timpul anului si gazonul este mereu verde si sanatos, poti instala un sistem de irigare gazon subteran. Apa este secretul pentru ca gadina ta sa fie mereu infloritoare, iar un sistem de irigare subteran este o investitie inteligenta, care te scapa de multa munca.

In sistemele de irigare subterana apa este introdusa in sol prin tuburi, jgheaburi sau galerii – cartite subterane, umezind solul in toate sensurile, prin gravitatie si capilaritate. Sistemul nu se vede, plantele vor primi cantitatea potrivita de apa la momentul potrivit si tu te poti relaxa – de acum nu mai trebuie sa uzi si poti pleca linistit oricat de mult timp doresti de acasa. La intoarcere, vei putea sa fii mandru de gradina ta care va arata superb!

Sistem irigare gazon prin aspersie

Echipa FilGarden.ro poate instala si sisteme de irigare prin aspersie, ploaie artificiala sau stropire. Dispersarea apei in picaturi, imitand ploaia naturala, se face utilizand instalatii de energie si aparate de ploaie (aspersoare).

Sistem de irigare gazon suprateran

Un sistem de irigare gazon suprateran asigura irigatia de suprafata sau gravitationala si este cea mai raspandita metoda. In functie de necesitati, se aplica in urmatoarele variante de udare:

Sistem de irigare gazon suprateran

Sistem irigare gazon - tipuri de irigatii

Tinand cont de scopul lor principal, irigatiile se impart in urmatoarele categorii:

  • Irigatia de umezire (arozanta) care are scopul direct de a completa umiditatea solului pentru a-i crea un regim de apa si aer corespunzator regimului optim de hrana al plantelor. Acesta este scopul majoritatii absolute a irigatiilor.
  • Irigatia fertilizanta asigura solului ingrasamintele necesare prin distributia uniforma a apei. Pentru fertilizarea solului se pot folosi apele maloase ale viiturilor, apele uzate ale canalizarii oraselor, apele centrelor zootehnice continand must de balegar, apele continand ingrasaminte minerale artificiale sau apele bogate in oxigen.
  • Irigatia de spalare care are scopul de a spala la suprafata solului sau de a introduce in orizonturile inferioare ale solului, prin procesul de levigare, sarurile in exces nocive. Acest fel de irigatie se intrebuinteaza si pentru distrugerea daunatorilor cum ar fi soarecii de camp, larvele de carabus, filoxera etc.
  • Irigatia de incalzire cu apa mai calda decat solul, utilizand apa calda evacuata de fabrici si uzine sau ape termale subterane. Are scopul de a combate gerurile slabe de scurta durata din timpul primaverii sau de a prelungi perioada de vegetatie din timpul toamnei.

Cat costa un sistem de irigatii gazon

Pretul unui sistem de irigatii gazon se calculeaza dupa evaluarea terenului si realizarea unei oferte de proiect. Deplasarea la fata locului, evaluarea situatiei si ofertarea sunt gratuite. Daca vrei sa afli cat costa un sistem de irigatii gazon pentru gradina ta, nu ezita sa ne contactezi pentru a solicita o oferta! Suntem gata sa venim si sa analizam terenul pentru a putea face o estimare cat mai riguroasa a situatiei, necesitatilor si, in final, a costurilor

Investeste in gradina ta si bucura-te de un sistem de irigatie gazon profesional! Elimina stresul udarii gazonului si automatizeaza procesul! Suntem gata sa te ajutam!

Intrebari frecvente

Ce este un sistem de irigatie si din ce este compus acesta?

Sistemul de irigatie este complexul de lucrari si amenajari cu ajutorul carora se capteaza debitele din sursa de apa, se transporta si se distribuie apa pe teren. Totodata, se asigura colectarea si evacuarea excesului de apa din terenurile amenajate.

Elementele componente ale sistemului de irigatie sunt in principiu urmatoarele:

  • Nodul de captare(priza), care are rolul de a capta apa si a o conduce in canalul principal de aductiune;
  • Reteaua de transport a apei, care se compune din canale, jgheaburi sau conducte cu caracter permanent;
  • Canalul sau conducta principala de aductiune (canalul sau conducta magistrala in cazul sistemelor mari), care are rolul de a conduce apa de la nodul de captare in elementele distribuitoare principale;
  • Reteaua de distributie formata din canale sau conducte distribuitoare principale, distribuitoare secundare si distribuitoare de sector, care au rolul de a conduce apa in cadrul fiecarui sector irigat;
  • Canale de pamant deschise, partial sau total impermeabilizate, din jgheaburi de beton sau din conducte ingropate (beton, azbociment, P.V.C., metalice).
Intrebari frecvente

Cum se face captarea apei pentru un sistem de irigatii gazon?

In functie de situatia terenurilor de irigat fata de sursa de apa, captarea poate fi gravitationala sau prin pompare. In anumite situatii, lucrarile de captare sunt completate cu lucrari de regularizare a debitului sau de imbunatatire a calitatii apei.

Se poate instala un sistem irigare gazon si pe teren denivelat

Se poate instala un sistem irigare gazon si pe teren denivelat?

Echipa de la FilGarden.ro poate instala sistemul de irigatie gazon pe orice teren, indiferent de teren. In cazul unor terenuri denivelate, pentru conducerea apei se prevad statii de repompare, iar in situatia irigatiilor prin conducte ingropate se folosesc statii de pompare de punere sub presiune.

De asemenea, lucrarile de amenajare interioare sunt diferentiate in functie de metoda de udare, putand consta din conducte sub presiune, fixe sau transportabile, elemente de pamant (canale provizorii, rigole, brazde sau fasii) sau parcele submersibile in cazul orezariilor. Acolo unde este necesar, vom realiza si o retea de colectare si evacuare a apei in surplus, care se compune din canale colectoare de sector, canale colectoare secundare, canale colectoare principale.

Cat costa un sistem automat de irigatie?

Pretul pentru sistemul automatizat de irigatie nu este fix. Acesta variaza in functie de specificul curtii si de necesitati si este calculat riguros in baza devizului de lucrare. O estimare a pretului se poate realiza si in baza unei schite realizata de client in care sa fie mentionate dimensiunile terenului si modul in care este pozitionata sursa de apa.

Vrei sa scapi de stresul udarii gradinii? Contacteaza-ne pentru o oferta!

Pentru mai multe detalii, intrebari sau o oferta ne poti suna la numarul 0764.141.444 sau ne poti trimite un email la adresa contact@filgarden.ro. O alta varianta ar fi sa ne trimiti un mesaj folosind formularul de contact de aici.

Lasa profesionistii sa se ocupe de gradina ta si apeleaza la echipa FilGarden pentru instalarea unui sistem de irigatii gazon! Sigur nu vei regreta investitia si te vei bucura de multe momente de relaxare si incantare pe peluza ta care va fi mereu verde si sanatoasa!

Sistem irigare gazon
X